Founded by Cătă

32/62/52

Acest site nu se adresează metaliștilor. Acest site se adresează celorlalți

O istorie a Metalului. Pentru nemetaliști. Partea 9. Death Metal

by | Oct 14, 2022 | Death Metal, Istorie Muzicală, Melodic Death Metal, Metal în general | 0 comments

Death Metal, 1985.

Ritm foarte rapid al muzicii, chitară haotică, urlete și sunetele animalice sunt standard în acest stil. Banda Possessed este un exemplu în acest sens. Este heavy metalul dus la extrem.

Versurile și muzica sunt foarte agresive. Acest stil îl putem găsi în filemele horror americane care implică multă moarte, în conflictele politice și religie. Este un stil mai rupt de realitate care are conotații de științifico-fantastic.

În mod frecvent într-o bandă de death metal vei găsi: 2 chitariști, 1 bass, un vocalist și un baterist. Vocalul din death metal este în mare parte asemănător cu sunetele unui animal furios. Ocazional se pot auzi și urlete de frecvență înaltă în death metal. De aici versurile pot include teme precum sângele, psihopatismul, demența, mutilarea, exorcismul, tortura, violul, canibalismul până la profanarea morților.

Sociologul Kahn Keith a descris acest fenomen ca o fascinare a unora pentru corpul uman, o fascinare care combină plăcerea și desgustul. Pe de altă parte multi consideră acest stil drept total necorespunzător pentru un adolescent. Din acest motiv death metalul nu a ajuns niciodată pe ecranele TV.

Death metalul a dat naștere la multe sub-stiluri cum ar fi: blackned death-doom, blackned death-metal, melodic black-death, war metal, brutal death metal, plus multe altele.

În traducere death metal = metal al morții sau cu alte cuvinte muzică/idei/versuri despre moarte.

Iancu Daniel Popa

 

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. O istorie a Metalului. Pentru nemetaliști. Partea 9. Death Metal | Comunicate.info - […] O istorie a Metalului. Pentru nemetaliști. Partea 9. Death Metal […]
  2. O istorie a Metalului. Pentru nemetaliști. Partea 9. Death Metal - Contacte Culturale - […] O istorie a Metalului. Pentru nemetaliști. Partea 9. Death Metal […]

Submit a Comment