Founded by Cătă

32/62/52

Acest site nu se adresează metaliștilor. Acest site se adresează celorlalți

Asemic în concert la Quantic. Progresiv metal

by | Jan 27, 2023 | Progresiv Metal | 0 comments

Motto: ”Acest site nu se adresează metaliștilor. Acest site se adresează celorlalți”

Urmăresc concertele de Metal de la Clubul Quantic. Printre trupele care au concertat acolo s-a aflat și Asemic.

”Asemic is an instrumental progressive metal band”. Așa se declară ei pe pagina lor de facebook.

https://www.facebook.com/asemic.official

Înainte de intra în subiectul Asemic aș vrea să spun o mică poveste.

În treapta întâi de liceu, la ora de franceză, profesorul apare cu un pick-up și ne invită să punem ce muzică vrem noi ca să-și dea seama cu cine are de a face. Un coleg al nostru scoate un vinil cu Emerson, Lake & Palmer. Progresiv rock. Eram încă de pe atunci mari fani. Ne plăcea combinația aceea de rock cu elemente clasice, de jazz și cu muzicieni, de data asta, școliți. Așa că toată ora numai asta am ascultat.

Dacă vrem să facem o bună propagandă Metalului către cealaltă lume, atunci Progresiv Metalul este cea mai bună cale. Și pentru că noi promovăm în principal și în mod special trupe românești, am ales Asemic.

”Un punct forte al metalului progresiv este eclectismul. Între coruri, riff-uri și solo-urile tipice rock-lui și metalului, metalul progresiv mai adaugă secții inspirate din jazz, muzica clasică, chiar și din orientul mijlociu”.

Am ascultat tot ce am găsit pe canalul de youtube al trupei și am găsit aproape toate elementele de mai sus în muzica lor.

https://www.youtube.com/@asemicband

Au multă forță în exprimare, au combinații foarte reușite, trec foarte ușor de la partea de metal pur la partea de inspirație clasică, chiar orientală. O muzică elaborată, multă concentrare la instrumentație. Un foarte bun exemplu este piesa ”A thousand dreams”. Un foarte bun exemplu pentru nemetaliști, dar care sunt adepții progresiv rock.

Poate și pentru ceilalți!

Componența trupei a fost:

Vlad Datcu, chitară

Andrei Alexandru Bogdan, chitară

Tudor Scânteie, chitară și synth

Alexei Nichiforof, bass

Liviu Maxim, tobe

Muzica lor adaugă elemente calde la răceala metalului. Și se prezintă în fața publicului cu multă bucurie. Rodul muncii lor e demn de consemnat.

Rămânem pe fază!

Cătălin Statie

Nota redacției: Acest articol îl veți găsi și pe https://contacteculturale.ro/

 

 

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Asemic în concert la Quantic. Progresiv metal | Comunicate.info - […] Asemic în concert la Quantic. Progresiv metal […]
  2. Asemic în concert la Quantic. Progresiv metal - Contacte Culturale - […] Asemic în concert la Quantic. Progresiv metal […]

Submit a Comment