Founded by Cătă

32/62/52

Acest site nu se adresează metaliștilor. Acest site se adresează celorlalți

Ferocitatea Megadeth a vinilului ”Killing Is My Business… and Business Is Good!”

by | Feb 17, 2023 | Istorie Muzicală, Thrash Metal | 0 comments

Chiar dacă este prânzul, am ales să ascult ceva ”suav” cu muzici de ”visare”.
Puțină tărie ce va însoții audiția, nu strică.
Am ales tăria lui Jack în pahar și ferocitatea Megadeth a vinilului ”Killing Is My Business… and Business Is Good!”
Este albumul de debut al trupei americane de thrash metal. Albumul a fost lansat pe 12 iunie 1985 de către casa de discuri, Combat Records.
La începutul anului 1985, trupa a primit 8.000 de dolari de la Combat pentru a înregistra și produce albumul lor de debut.
Trupa a fost forțată să îl concedieze pe producătorul inițial și să producă albumul singură, după ce a cheltuit jumătate din bugetul albumului pe droguri, alcool și mâncare.
”Killing Is My Business… and Business Is Good!” a avut un rol esențial în stabilirea thrash metal-ului ca un subgen autentic al muzicii heavy metal.
Albumul explorează teme despre moarte, ocultism și violență.
.A primit în mare parte recenzii pozitive, nu doar de la reviste orientate pe metal, ci și de la presa mainstream.
Colin Larkin, scriind în Encyclopedia of Popular Music, a numit albumul o „explozie feroce de thrash metal de înaltă energie
În mod similar, Steve Huey de la AllMusic a observat că albumul este „la fel de crud pe cât devine Megadeth”. Cu toate acestea, Steve Huey a remarcat că riff-urile și compozițiile nu au fost complet dezvoltate.
Chad Bowar de la About.com a spus că Megadeth încă își „găsește drumul” pe albumul lor de debut, dar a remarcat că trupa a arătat un mare potențial prin compozițiile furioase și pasionante.
Adrien Begrand de la PopMatters a spus că discul a influențat foarte mult genul heavy metal în următoarele două decenii.
Mike Marsh de la Drowned in Sound a recomandat muzica „pentru oamenii care o doresc tare, rapid și brutal”.
Într-o recenzie retrospectivă pentru KNAC, Frank Meyer a spus că albumul ia pus pe Megadeth în fruntea scenei heavy metal la începutul anilor 1980 și a deschis drumul pentru thrash metal.
CMJ New Music Report a lăudat interpretarea vocală „magistral”, al lui Mustaine și a numit discul un reprezentant al „epocii de aur a speed metalului”
Megadeth a început cu spectacole live înainte de lansarea discului. Deși nu era membru al trupei, Kerry King ex. Slayer a cântat la chitară pentru o scurtă perioadă, deoarece Dave Mustaine nu găsise încă un chitarist .
La mijlocul anului 1985, grupul a făcut un turneu în Statele Unite și Canada, promovând ”Killing Is My Business… And Business Is Good!”
În timpul turneului, chitaristul Chris Poland a părăsit brusc trupa și a fost înlocuit de chitaristul în turneu Mike Albert.
Cu toate acestea, Chris Poland s-a alăturat trupei în octombrie 1985 și a rămas cu trupa până la înregistrarea următorului album.
Megadeth – Killing Is My Business… And Business Is Good!
Manea Mihai croco

0 Comments

Submit a Comment