Founded by Cătă

32/62/52

Acest site nu se adresează metaliștilor. Acest site se adresează celorlalți

PUNISHER în concert la Olimpiada de Thrash 2024

catalin music black 58 views April 11, 2024 19:00

ORDINUL NEGRU ÎN QUANTIC

by | May 13, 2023 | Black Metal, Metal în general, Turnee | 0 comments

Timișorenii de la Ordinul Negru au încheiat recent turneul, trecând prin Cluj, București și Sibiu, avându-i alături pe Gerrar care au cântat în deschidere.

Ce alt club, dacă nu Quantic, ar fi putut găzdui o seară de 100% black metal românesc?

Fum, imagini psihedelice și trei preoți ai apocalipsei spirituale în robe negre. Așa am putut descrie la prima vedere concertul veteranilor cu 7 albume și 3 EP-uri la activ, cu o carieră de aproape două decenii, care sunt cunoscuți pentru îmbinarea de black metal deținător al unei filosofii sumbre și chinul cosmic prelungit pe care îl induce lentoarea de doom metal.

Din punct de vedere instrumental, mi-au adus aminte de Urfaust, diferența fiind vocea abrazivă a solistului care te ține suficient de treaz încât să nu pici într-o stare prea profundă de transă, însă nici atât de brutală încât să fie o disonanță între muzica hipnotică și zbierătele sale la care e imposibil să nu îți faci pleata turbină.

Ce a rezultat a fost o meditație colectivă asupra versurilor ce aduc tot ce este mai neexplorat din tenebrele literaturii, filosofiei și spiritualității care s-a simțit ca o hipnoză de care sufletul tău își aduce aminte și după ce te trezești și tânjești după mai mult.

Piesele lungi de aproape 10 minute plus/minus fiecare parcă s-au scurs mult mai rapid, încât parcă am clipit și deja scena era goală, la fel de goală ca paharul de bere din mână.

Așadar, hai să așteptăm material nou pentru care să susțină cât mai multe concerte, cât mai multe hipnoze psihedelice care să ne poarte prin nopți faustiene.

Teodora Vesca

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. ORDINUL NEGRU ÎN QUANTIC – Comunicate.info - […] ORDINUL NEGRU ÎN QUANTIC […]
  2. ORDINUL NEGRU ÎN QUANTIC - Contacte Culturale - […] ORDINUL NEGRU ÎN QUANTIC […]

Submit a Comment