Founded by Cătă

32/62/52

Acest site nu se adresează metaliștilor. Acest site se adresează celorlalți

PUNISHER în concert la Olimpiada de Thrash 2024

catalin music black 59 views April 11, 2024 19:00

Festivalul Rock la Mureș. A XI-a ediție. 3000 de oameni la Periam Port

by | Jul 11, 2023 | Festivaluri, Metal în general, Punk Rock | 0 comments

Revenit pe harta evenimentelor open air, Rock la Mureș a demonstrat în acest an că încă reprezintă un punct de atracție important, atât pentru fanii sonorităților de nișă, cât și pentru cei mai curioși dintre localnici, oameni dornici să descopere noi artiști internaționali.

Desfășurat într-o atmosferă relaxată și pe o vreme absolut îmbietoare, adierile calme de vânt vorbind cumva despre aerul proaspăt cu care Rock la Mureș urma să își delecteze oaspeții. Periam Port a devenit în scurt timp un tărâm plin de farmec, un loc în care cu ușurință puteai să te debarasezi de griji, de stresul zilnic și rutină. Un portal către o lume ce părea pierdută dar care, cu această ediție, și-a recăpătat locul.

Eforturile organizatorilor de a strânge la un loc nu doar pe cei pasionați de un anumit gen de muzică, dar și întreaga comunitatea locală, au fost răsplătite pe deplin. Practic, zona de festival s-a transformat într-un loc în care oameni de toate vârstele și cu pasiuni muzicale vădit diferite au simțit în același fel, împărțind cu bucurie aceeași simțire, același spirit liber.

Trupele care au urcat pe scenă în acest an nu au fost nici ele departe de această bucurie la unison, iar pe lângă legătura pe care au creat-o instant cu oamenii, stând de vorbă sau făcând poze cu oricine le cerea acest lucru, au reușit să livreze niște show-uri memorabile.

Attila, una dintre cele mai așteptate trupe din line-up, au creat valuri de entuziasm, muzica lor dezvoltând o energie uimitoare, ceea ce a condus la o implicare în fața scenei foarte activă a tuturor celor prezenți. Unity TX, trupa care a cântat înaintea celor de la Attila, a reprezentat o surpriză mai mult decât plăcută pentru toată lumea prezentă la festival. Show-ul lor încălzind de-a binelea spiritele, la fix pentru ceea ce avea să urmeze.

Legendele de la Total Chaos, headlinerii din ziua a doua de festival, au adus practic punk-ul acasă. Cu un spectacol pe cât de raw și direct, pe atât de viu și de bine livrat, au trimis asistența în vremurile în care cultura punk se simțea la Periam Port ca în sânul familiei. Furia americanilor a fost rapid absorbită de către public, acesta reușind la rândul lui să ofere înapoi trupei o energie fantastică.

Una peste alta, Rock la Mureș 2024, a fost o ediție de succes, una în care noul și old-school-ul au devenit una în simțirile oamenilor dornici să descopere noi piesaje culturale și să se bucure de acestea în totală libertate și fără prejudecăți. S-a demonstrat, încă o dată, că spiritul pe care Rock la Mureș l-a sădit de-a lungul anilor nu a pierit, ci doar s-a odihnit, pentru a reveni mai puternic.

Foto: (c) Lucian Oprea

0 Comments

Submit a Comment