Founded by Cătă

32/62/52

Acest site nu se adresează metaliștilor. Acest site se adresează celorlalți

GAZ METAN în concert la Love Bar Sibiu

catalin music black 12 views May 25, 2024 21:52

O istorie a Metalului. Pentru nemetaliști. Partea 17. Metal Core

by | Jul 19, 2023 | informativ, Istorie Muzicală, Metalcore | 0 comments

2001, Metal Core.

Forma completă a stilului este “Metallic hardcore”, care înseamnă “metal la greu”.

De-a lungul anilor și-a schimbat mult întelesul, la început acest stil descriind trupe precum Hatebreed sau Converge. Un mix între hardcore-punk și chitara death metalului. E aproape lipsit de melodicitate în chitară și vocale.

După anii 2000, trupe ca Killswitch Engage au schimbat acest stil. Acest gen de trupe numite și “trupe melodice de metal core”, păstrează aceleași elemente de death metal ca și predecesorii lor, dar în schimb o melodicitate limpede și usor de înteles cu voce clară. Liricile sunt adesea introspective și emoționale, influențate de muzica Emo și Screamo (sub-gen al emo).

Un album important este al trupei Converge pe nume Jane Doe apărut în 2001. Ca și caracteristici, acest stil folosește breakdown-uri (părți din muzică care sunt redate în mod individual la un moment dat). Conține pasaje de cântec intense, lente, care duc spre “moshing” (un stil extrem de dans care presupune ciocnire corporală, în general în mijlocul mulțimii). Alte calitați definitorii instrumentale sunt riff-urile grele, ritmuri de start/stop cântate la chitară, ocazional beaturi de tip “boooom” (țin mai putin de ritm și mai mult de explozie/violență), iar toba de bass cu bătăi duble.

Vocaliștii în general folosesc thrash-ul sau urletele pentru a cânta versurile.

Se folosesc de asemenea și răgnetele de moarte (death growls), adesea fiind criticate pentru lipsa lor de inteligibilitate.

 

Popa Iancu Daniel

0 Comments

Submit a Comment