Founded by Cătă

32/62/52

Acest site nu se adresează metaliștilor. Acest site se adresează celorlalți

PUNISHER în concert la Olimpiada de Thrash 2024

catalin music black 58 views April 11, 2024 19:00

Trei trupe, Două lansări. La Quantic. L.O.S.T., Gothic și Taine. Concluzii

by | Mar 8, 2024 | Heavy Metal, Metal în general | 0 comments

Articolul a fost preluat de pe Contacte Culturale

Începutul anului 2024 a venit cu o dublă lansare de album pentru iubitorii de rock și metal.

Gothic care a lansat cel de-al 4-lea album intitulat “Underground” alături de Taine și L.O.S.T.

La “Underground” s-a lucrat mai bine de 2 ani și s-a înregistrat parțial în Timișoara dar a fost mixat și masterizat în Grecia de către Nikos Palivos masterizare care a durat aproximativ 7 luni. Cu versuri aproape exclusiv în limba română este prima încercare de acest gen a trupei.

TAINE, la apropae 30 de ani de la înființare au lansat un album intitulat ”Chaos and Contemplation” înregistrat în studioul propriu  și mixat/masterizat de Forrester Savell, albumul demonstrează capacitatea trupei de a îmbina stiluri muzicale variate, îmbinând de la metalul anilor 90′ și până la progressive.

L.O.S.T. înfiintati din 2004 cu numeroase premii la activ și cu mai multe albume și single-uri în discografie, cu ultima piesă, No Soul, lansată în iunie 2023, trupa ia în considerare foarte serios înregistrarea unui nou album.

A fost o seara de rock și metal unde trupele s-au auzit din ce în ce mai bine. Încă nu ne dăm seama de ce trupele care deschid concertele în România se aud treptat din ce în ce mai bine. Daca la L.O.S.T. nu prea s-a auzit vocea, iar la Taine chitarele erau un pic mai ascunse în mix, la Ghotic sunetul s-a deschis cum se deschid cerurile..

Încă mai sunt tehnicieni de sunet foarte buni și talentati care aplică o tehnică care afară nu se mai aplică demult “de gustibus non disputandum est”…

La rock este o regulă de aur ca VOCEA să fie egală cu “toba mică” și cu chitarele. Se pare că unii aud sau simt altfel, unde “altfel” nu este musai greșit dar nici prea bine.

Desfașurat într-o atmosferă foarte faină dacă ascultătorul fără prea mari cunoștințe în materie de sunet a făcut abstracție de micile inadvertențe ale “sunetului” cu siguranță că toată lumea s-a distrat la un concert reușit.

Trupele au cântat cum știu ele iar atmosfera a fost una foarte încinsă…

Mike Vlahopol

Nota Redacției: Fotografia principală și înregistrarea de la final sunt de la concertul TAINE

0 Comments

Submit a Comment