Founded by Cătă

32/62/52

Acest site nu se adresează metaliștilor. Acest site se adresează celorlalți

PUNISHER în concert la Olimpiada de Thrash 2024

catalin music black 59 views April 11, 2024 19:00

Lansare album Gerrar. Renaștere. La Fabrica. Din adâncul ghețarului la marginea lumii

by | Mar 13, 2024 | Black Metal, Metal în general | 0 comments

Un produs:

Lansarea albumului ”Renaștere” al celor de la Gerrar a fost un act de atingere a deplinei maturități a trupei.

”Pentru a-i face o scurtă descriere, acest album reprezintă renașterea noastră, așa cum sugerează și numele. În procesul de compunere și înregistrare, noi, ca grup, am devenit mai maturi, mai deschiși la minte și mai pricepuți. Am avut suișuri și coborâșuri și cu siguranță nu a fost ușor, dar acest LP arată că indiferent de ce s-ar întâmpla, merită să ne ridicăm. Acest album nu ar fi existat dacă nu l-am fi făcut. Bucurați-vă!” (Gerrar)

Prima întâlnire a noastră cu cei de la Gerrar a avut loc cu ceva timp în urmă și atunci am rămas surprinși de stilul și forța de exprimare a trupei.

De la compoziția pieselor la stilul vocalistului și ținuta de scenă, totul părea venit dintr-o altă lume. Albă, sinistră, rece, plină de angoase.

Ca să scriu acest articol a trebuit să las să treacă ceva timp de la lansare pentru a asculta fiecare piesă în parte și bineînțeles să devorez fiecare vers în parte. A fost foarte ușor acolo unde versurile sunt în limba română.

Reiterez faptul că am citit în ultimii ani peste 4000 de poezii românești și de aceea pot să spun și să susțin că versurile lui Etern sunt de mare calitate. Și pentru că percepția trupei este deseori făcută prin prisma genului muzical pe care și-l asumă, acela de black metal eu o să îndemn pe toți să își îndrepte atenția și asupra mesajului transmis.

”Renaștere” :

”În întuneric deplin

Răsare o rază de speranță

 

Ca un far luminos

Ce se-ndreaptă spre viață

 

Prin văile umbrite

Flăcări de pasiune ard

În inima mea

Vise de neclintit

 

Prin păduri

Ce-au fost răvășite

Renasc flori din spini

 

Simfonia renașterii

Mă trezesc la viață

După noaptea grea

O rază de speranță

 

Ca un rău neînblânzit

Învolburat și aprig

În furia lor blândă

În frumusețe sălbatică

Mă înalță pe culmi nemărginite

În universul etern

 

Lumina lunii

Îmi găsesc alinare

În blândețea și înțelepciunea

Ca o stea căzătoare

Într-o noapte înstelată

Strălucesc în tăcere

O eternitate ascunsă

Etern renasc”

Nouă ne-a plăcut tare mult modalitatea aleasă de trupă pentru a-și expune trăirile. O muzică profundă, cu pasaje când crescătoare când descrescătoare, și ceva exuberanță, o exprimare solidă și în forță, un black metal definiție, de calitate. Mare expresivitate!”  . Am citat dintr-un articol anterior scris de mine și de Stela Feldrihan … https://contacteculturale.ro/2023/10/04/psychosounds-fest-2023-gerrar-black-metal-surprinzator/

Continui să încerc să dezvălui și celor ce nu sunt metaliști munca și pasiunea care stă la baza lansării unor astfel de albume, a modului de exprimare într-un stil muzical ce deseori se adresează la noi unui public restrâns.

Albumul celor de la Gerrar trebuie ascultat de la un cap la altul pentru că piesele se succed într-un anume fel și ține pasul cu evoluția în compoziție. Eu am făcut-o!

O înregistrare din concert vă stă la dispoziție la finalul articolului.

Cătălin Statie

0 Comments

Submit a Comment