Founded by Cătă

32/62/52

Acest site nu se adresează metaliștilor. Acest site se adresează celorlalți

Nest of Plagues - la The Pub Universității #metal #deathcore #breakdown #djent

Thrash Metal Lyrics Read 44 views March 14, 2025 19:04

Trupa NanowaR of Steel, prezentă la Odyssea Rock Fusion Festival (partea I)

by | Mar 4, 2025 | Festivaluri, Metal în general | 0 comments

Formația italiană de power metal („Happy Metal”, după cum descriu componenții genul abordat) NanowaR of Steel va urca pe scena primei ediții Odyssea Rock Fusion Festival.

Odyssea va avea loc între 26 și 28 iunie 2025, pe plaja Venus din stațiunea omonimă, județul Constanța. Până anul trecut, evenimentul purta numele de „Seawolves Bike Fest”. Anul acesta, organizatorii festivalului promit un lineup foarte bun, „cu 3 zile de muzică live, trupe internaționale, Rising Bands Competition și afterparty-uri explozive”. Au fost anunțate, până în acest moment, următoarele formații: Stratovarius (power metal, Finlanda), HammerFall (power metal, Suedia), Rhapsody of Fire (symphonic power metal, Italia), Visions of Atlantis (melodic/symphonic power metal, Austria/Italia/Franța), Phil Campbell and the Bastard Sons (heavy metal, setlist conținând piese Motörhead, Țara Galilor), Die Krupps (industrial metal, Germania), Dropout Kings (nü metal, SUA), Metalite (power metal, Suedia), SILENZER (melodic și modern core, Austria), Trooper (heavy metal, România), Dirty Shirt (FolkCore Metal, România) și NanowaR of Steel (Happy Metal, Italia). Putem spune că Stratovarius, Dropout Kings, Visions of Atlantis, Dirty Shirt și Trooper sunt deja grupuri obișnuite ale festivalului, dat fiind faptul că Trooper și Dirty Shirt au participat la numeroase ediții ale Seawolves Bike Fest, iar Stratovarius, Dropout Kings și Visions of Atlantis au urcat anul trecut pe scena festivalului (Stratovarius și VoA au fost chiar capete de afiș).

Biletele pot fi achiziționate aici: https://odysseafestival.com/bilete/

NanowaR of Steel poate părea o prezență mai neobișnuită pe scena rock. Rândurile următoare sunt dedicate celor neinițiați în orizonturile muzicale ale trupei fondate în 2003 drept Nanowar (o parodie a numelui Manowar, așa cum ne așteptam). În 2006, a fost adăugată sintagma of steel la finalul denumirii pentru a imita transformarea Rhapsody în Rhapsody of Fire. Vă amintesc faptul că trupa Rhapsody, fondată de Luca Turilli și Alex Staropoli, și-a schimbat numele din cauza unor dispute legale, inclusiv cu Joey DeMaio (reprezentantul Manowar) și casa de discuri MCM (Manowar’s Magic Circle Music), ceea ce a dus la semnarea celor de la Rhapsody cu Nuclear Blast Records.

Revenind la NanowaR of Steel, motto-ul trupei este „We take comedy seriously!” („Noi luăm comedia în serios!”). Foarte interesant la grupul acesta este faptul că, din 2003 și până în prezent, un singur membru a părăsit formația.

Componența NanowaR of Steel este:

Edoardo Carlesi (numit uneori și Gatto Panceri 666) – chitară bas, voce secundară

Alessandro Milone (numit uneori și Uinona Raider) – tobe, voce secundară

Valerio Storch (numit uneori și Mohammed Abdul) – chitară, clape, voce secundară

Carlo Alberto Fiaschi (numit uneori și Potowotominimak) – voce principală

Raffaello Venditti (numit uneori și Baffo) – voce adițională, interpret

În 2003, trupa a avut un chitarist rhythm cunoscut drept „Sir Daniel” (nu se cunoaște numele său real).

Formația a debutat, conform Encyclopaedia Metallum, cu demo-urile „True Metal of the World” și „Triumph of True Metal of Steel”, ambele văzând lumina zilei în 2003. Însăși coperta de album, ca și numele primului demo, ne duc cu gândul la Manowar. Materialul conține inclusiv două remake-uri ale unor piese foarte apreciate: „Emerald Fork” (parodie după melodia „Emerald Sword” de la Rhapsody) și „Master of Pizza” (parodie după „Master of Puppets” de la Metallica).

Lansarea albumului „Other Bands Play, Nanowar Gay!” (a se vedea ca inspirație „Other Bands Play, Manowar Kills!”, vers al piesei „Kings of Metal”, de pe albumul omonim al celor de la… Manowar), în 2005, a fost destul de controversată – lucru la care ne așteptam. Ben de la MetalReviews.com, totuși, a oferit LP-ului ratingul de 72 din 100, precizând: „eu, personal, îi susțin pe cei de la Nanowar, pentru că nu le este frică să se distreze pur și simplu, ceea ce este o raritate în lumea metal a zilelor noastre”.

13 ani și câteva LP-uri mai târziu, NanowaR of Steel a lansat albumul „Stairway to Valhalla”, care conține inclusiv o piesă cu Fabio Lione (component Angra, fost membru Rhapsody of Fire, Turilli/Lione Rhapsody, Lione/Conti, Vision Divine ș.a.). Napalm Records America a numit membrii trupei, când a realizat o prezentare a albumului menționat, „regii parodiilor heavy metal desăvârșite”.

În 2019, formația a făcut disponibilă publicului piesa mea preferată din repertoriul său, „Norwegian Reggaeton”, o odă-parodie dedicată genului black metal. A fost interpretată alături de Carlos Manuel Álvarez Lluch (cu alte cuvinte, Charly Glamour de la Gigatron). Versurile piesei conțin inclusiv referințe la două albume Burzum: „Hvis lyset tar oss” („Dacă lumina ne ia”) și „Det som engang var” („Ce a fost cândva”). Dincolo de aceste detalii, cred că atunci când NanowaR of Steel a produs melodia, a avut în minte maxima englezească „The sky is the limit” („Cerul este limita” sau „Nu există nicio limită”). Pe scurt, „Norwegian Reggaeton” este o combinație între un hit estival, o piesă „trve”, un imn power metal și „Zombie” a celor de la The Cranberries (serios, există un pasaj refăcut din melodia respectivă).

Pe albumul „Italian Folk Metal”, din 2021, NanowaR of Steel aduce mai mulți invitați, printre care și: Giada „Jade” Etro (Frozen Crown), Alessandro Conti (Twilight Force, Trick or Treat, fost component Lione/Conti, Luca Turilli’s Rhapsody etc.), Francesco Paoli (Fleshgod Apocalypse, fost membru Hour of Penance etc.). Jürgen de la FolkMetal.nl a menționat, într-o recenzie, că LP-ul este „o capodoperă printre cele mai underrated albume ale anului, […] amestecul perfect dintre un death metal dur și relativ folk cu folk power metal copleșitor”.

În 2024, trupa a făcut disponibil albumul „Dislike to False Metal”. Pentru necunoscători, fraza își are originea în „Death to False Metal”, expresie rostită adesea de cei din formația Manowar la adresa grupurilor glam din anii ’80. Ar exista chiar și un bootleg (o lansare live neoficială) Manowar cu numele acesta. Vedeți aici mai multe detalii: https://www.discogs.com/release/5661815-Manowar-Death-To-False-Metal. Normal, maxima a fost parodiată în mai multe rânduri, mai ales de Weezer, care a produs și o compilație cu respectiva denumire.

Legat de LP-ul „Dislike to False Metal”, pot spune doar că este deosebit. Fiecare melodie vă va face să râdeți prin versurile sale și, în același timp, să începeți o sesiune intensă de headbanging. Pentru că albumul este pur și simplu prea bun ca să îl pot trece cu vederea, voi introduce versurile mele preferate din fiecare piesă în partea a doua a acestui text.

Victoria-Maria Pripon

Corespondent THRASH METAL LYRICS READ

0 Comments

Submit a Comment